جزئیات قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین مشخص نیست-راهبرد معاصر

جزئیات قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین مشخص نیست

قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین از جمله اخباری است که رسانه‌ها در پی جزئیات آن هستند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۷ - ۱۷ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 07
کد خبر: ۴۹۵۵۳

به گزارش راهبرد معاصر تجارت خارجی یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین منبع درآمد هر کشوری است که بعضا برخی از کشور‌ها برای تامین منابع ارزی و درآمدی خود فقط به تجارت خارجی متکی هستند.

تجارت خارجی در ایران نیز از اهمیت زیادی برخوردار است به طوری که تا چند سال گذشته سطح قابل توجهی از درآمد‌های ارزی ایران به صادرات نفت وابسته بود، اما با دستور مقام معظم رهبری، این وابستگی به طور قطع از بودجه و درآمد کشور حذف شده است.

چین، کشوری است که بیش‌ترین تجارت خارجی را با ایران دارد و معملات این دو کشور در محصولات متفاوتی انجام می‌گیرد حتی سطح قابل توجهی کالای قاچاق نیز بین این دو کشور معامله می‌شود، یعنی اگر این معاملات نیز در مبادی رسمی کشور ثبت شوند، آمار درآمد ارزی کشور رشد خواهد کرد.

بنابراین در این شرایط حفظ ارزش صادرات و ایجاد سهولت در معاملات تجاری یکی از بزرگ‌ترین توقعاتی است که هم اکنون تمام فعالان اقتصادی از دولت دارند که افزایش حجم تجارت با کشور چین یکی از مهم‌ترین آنهاست چرا که این کشور پس از آمریکا قدرتمند‌ترین اقتصاد جهان را دارد. از جمله این موارد می توان به جاگیری ایران در جاده ابریشم یا همان طرح " یک کمربند یک راه" اشاره کرد با استفاده از کریدور اصلی و تفاهمات جدی با مقامات چینی ایران نیز از پیله های ارزشمند تجارت با این کشور استفاده کند.

طبق اظهارات حسین مدرس خیابان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، ویروس کرونا رشد اقتصادی کشور چین را نیز بعد از ۲۰ سال منفی کرده است و این ویروس تجارت خارجی کشور‌ها را به طور میانگین ۳۳ درصد کاهش داده است.

با این وجود تمام کشور‌های مطرح در تجارت خارجی به خصوص چین، برای جبران این خسارت‌ها به دنبال رونق هرچه سریع‌تر این مهم است پس بخش تجارت ایران باید از این فرصت استفاده کند تا ضمن توسعه‌ی تجارت خود، نیاز کشور‌های خارجی به تولیدات داخلی را برآورده کند.

چین دومین کشور مصرف کننده نفت با روزی ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه است که حدود ۴ میلیون از آن را از طریق تولیدات داخلی و مابقی را از تولید کشور‌های دیگر تامین می‌کند که ایران با افزایش میزان تولیدات روزانه نفتی، می‌تواند در این خصوص با چین شریک تجاری شود.

ایران و چین در تجارت مکمل یکدیگر اند

مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین روز شنبه در نشست مرکز تحقیقات راهبردی با موضوع تصویب برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین اظهار کرد: روابط تجاری ایران و چین، به دلیل رویداد‌های اخیر سیاسی و تحریم‌های ظالمانه آمریکا کاهش نیافت بلکه کاهش قیمت نفت تنها دلیل افت مبادلات تجاری دو کشور است.

وی در این نشست افزود: نوع اقتصاد ایران مبتنی بر فروش مواد خام به دنیا است، چین هم خریدار این کالاهاست و همین مسئله موجب می‌شود دو کشور شریک اول تجاری یک دیگر باشند بنابراین، اقتصاد ایران و چین، مکمل یکدیگر است.

جزئیاتی از طرح ۲۵ ساله مشخص نیست

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین اظهار کرد: در این قرار داد هنوز هیچ جزئیات و توافقاتی صورت نگرفته و هر دو کشور فقط در حد نظریه اولیه این طرح را قبول کرده اند.

وی افزود: پای سیاست نباید به توافقات و قرارداد‌های تجاری کشیده شود چرا که در این صورت ممکن است کشور‌های طرفین قرارداد با مشکلات سیاسی مواجه شوند و تعهدات تجاری خود را فراموش کنند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به ضرورت عقد قرارداد‌های بلند مدت تصریح کرد: تجارت با کشور چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، می‌تواند نتایج مساعدی برای اقتصاد ایران داشته باشد در نتیجه عقد هرگونه قرار داد در این زمینه باید با رعایت تمام جوانب و جزئیات تنظیم شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
آخرین اخبار